Welkom

index_img_slider-7
index_img_slider-7
7
7
16
16
3
3
2
2
15
15
1
1
11
11
previous arrow
next arrow

Gemengd Koor Neerbeek vindt zijn ontstaan in september 1955. In dat jaar waren er enkele Neerbekenaren met het idee gekomen om met kerst van datzelfde jaar een Kerstoratorium uit te voeren. Op een oproep in die maand gaven zich spontaan een aantal zangers en zangeressen op. Twee weken later werd er gestart met de repetities. 
Het kerstoratorium is na deze keer nog twee maal uitgevoerd en van het een kwam het ander, waaronder ook optredens buiten Neerbeek.
In 1956 was het koor, Oratoriumvereniging Neerbeek, een feit.

Omdat de naam Oratoriumvereniging de indruk wekte dat het koor alleen oratoria ten gehore bracht, heeft men in 1961 de naam veranderd in Gemengd Koor Neerbeek. Dit om misverstanden te voorkomen. Het koor wilde namelijk ook andere genres ten gehore brengen om een zo gevarieerd en aantrekkelijk mogelijk programma te kunnen opbouwen.

Het ledenaantal groeide gestaag en in 1965 was het ledenaantal al haast verdubbeld. Op het moment van het 10 jarig bestaan in 1966 stond het ledenaantal op zestig leden.

In de loop der jaren groeide het “koortje“ uit naar een koor dat in de zeventiger jaren tot de hoogst gekwalificeerde behoorde van de Federatie van Nederlandse Zangersbonden.

Na jaren gerepeteerd te hebben in het kleine bovenzaaltje van het gemeenschapshuis, werd er in 1974 verhuisd naar de grote zaal beneden, dit in verband met het nog steeds groeiende ledenaantal. Het koor telde inmiddels al zo′n 85 leden. Tot op heden wordt er nog steeds gerepeteerd op dinsdagavond in de grote zaal van Gemeenschapshuis Oos Heim.

Het koor staat sinds jaar en dag bekend om zijn afwisselende repertoire en dankt zijn populariteit dan ook aan de steeds vernieuwende muziek keuze. Onder deskundige en inspirerende leiding van George Bakx, maar ook door het enthousiasme van de zangers en zangeressen, groeit het koor nog steeds. Naast George is pianiste Annemie Sluijsmans-Meens de tweede belangrijke pijler onder de uitvoering van het Gemengd Koor.

′Meer dan zingen alleen!′ is het motto van het koor uit Neerbeek. De gezelligheid en de gezamenlijke passie voor muziek, heeft geresulteerd in hechte vriendschap en weinig verloop van leden. 
Ben je op zoek naar een gezellig koor of zoek je een koor om deel te nemen aan een concert? Dan ben je hier op de juiste website/