Kaarsenfeest 2019

13 December 2019, Stevensweert

Tijdens het Kaarsenfeest branden vele honderden kaarsen achter de ramen van de prachtige panden aan het historische Jan van Steffeswertplein.
Deze traditie is gestart naar een voorbeeld van de stad Gouda. In combinatie met de muziek en zang in de Rooms Katholieke kerk, het Protestants kerkje, het Streekmuseum, de pastorie en het gemeenschapshuis aan het plein zorgt dit voor een unieke, intieme en romantische Kerstsfeer. Jaarlijks genieten honderden mensen onder het genot van een glaasje glühwein of chocolademelk van dit prachtige schouwspel. In het Trefcentrum is een levende kerststal te bezichtigen. De avond wordt muzikaal opgeluisterd door diverse koren, ensembles en muziekgezelschappen die in en buiten de gebouwen aan het plein optreden. De Rooms Katholieke kerk en het Protestants kerkje zijn beide opengesteld. Ook hier vinden optredens plaats. Het streekmuseum Stevensweert-Ohé en Laak is die avond gratis te bezoeken.

In 2019 zong Gemengd Koor Neerbeek in de Room Katholieke kerk en zongen wij na afloop van ons eigen programa nog Amazing Grace, samen met Pipers Society castle d’Aldenghoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *